Wyzwania stojące przed edukacją zarządzania - Szewczyk, Paweł (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2015)
Rozumienie związków i oddziaływań między poszczególnymi interesariuszami w procesie edukacji zarządzania ma fundamentalne znaczenie dla każdej pogłębionej analizy jej ról, wartości i celów oraz niespełnionych obietnic. W pracy ukazano realia panujące w coraz bardziej konkurencyjnym środowisku, w jakim przychodzi działać edukacji zarządzania, zwłaszcza zaś rysujące się wyzwania i pułapki, które musi pokonać. Dyskusji poddane zostały alternatywne przyszłe scenariusze edukacji zarządzania, gdyż tylko na drodze transformacji i innowacyjności można zapewnić bezpieczną przyszłość tego kierunku edukacji.(abstrakt oryginalny)