Matematyczny opis równowagi rynkowej - Górniewicz, Grzegorz; Górniewicz, Lech; Kasprowicz, Armand (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1997)
W niniejszej pracy interesować nas będzie zagadnienie równowagi rynkowej w sensie sformułowanym w roku 1950 przez laureata nagrody Nobla J. F. Nasha. (fragment tekstu)