Controlling w przedsiębiorstwie - Roszyk, Jacek; Sobolewski, Henryk (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1997)
Podstawowym celem opracowania jest przedstawienie genezy controllingu oraz jego miejsca i roli jako narzędzia wspomagającego podejmowanie decyzji w przedsiębiorstwie. (fragment tekstu)