Misja - marka - wizerunek uczelni - relacje wzajemne - Iwankiewicz-Rak, Barbara; Shulgina, Ludmila (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
W artykule zaprezentowano na przykładach cechy misji i marki szkół wyższych. Wykazano ich znaczenie identyfikujące i promocyjne, a także relacje symboliczne między nimi. Wskazano znaczenie treści misji i cech logo (koloru, kształtu znaku i treści) w kreowaniu jednorodnego wizerunku uczelni. Przedstawiono zasady strategii wizerunkowej szkół wyższych.(abstrakt oryginalny)