Zrównoważony marketing szkół wyższych - Pabian, Arnold (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Celem artykułu jest określenie istoty, zakresu i możliwości zastosowania koncepcji zrównoważonego marketingu w szkole wyższej. W artykule autor wyjaśnia istotę i przesłanki rozwoju zrównoważonego marketingu, wyjaśnia sposób działania zrównoważonej szkoły wyższej, a następnie definiuje zrównoważony marketing uczelni i omawia konieczne modyfikacje podejścia marketingowego we wszystkich obszarach jego działania.(abstrakt oryginalny)