Znaczenie jednolitego systemu identyfikacji wizualnej w budowaniu marki uczelni - Peszko, Kamila (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Celem artykułu jest określenie znaczenia jednolitego systemu identyfikacji wizualnej w procesie budowania marki szkoły wyższej. Autorka prezentuje koncepcję całościowej identyfikacji wizualnej oraz jej relacje z marką szkoły wyższej. W artykule zaprezentowano przykłady znaków marek uczelnianych i zmian w tym zakresie.(abstrakt oryginalny)