Rola pracowników dydaktycznych w budowaniu marki absolwenta szkoły wyższej - Światowy, Grażyna (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Treść artykułu skupia się na przedstawieniu specyfiki kreowania marki szkoły wyższej. Plasowanie marki odzwierciedlają publikowane rankingi szkół wyższych, sporządzane na podstawie różnych kryteriów oceny, stanowiących pewne kompendium cech standaryzujących i jednocześnie wyróżniających działalność szkół wyższych. Autorka dowodzi, że faktyczna siła marki szkoły wyższej tkwi w potencjale intelektualnym jej pracowników i studentów, przyszłych absolwentów. Przedstawia charakterystyczne typy - sylwetki studentów oraz praktyczne aspekty motywowania ich do nauki i kreowania własnych kompetencji profesjonalnej marki.(abstrakt oryginalny)