Atrybuty marki Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu w opinii wybranych grup interesariuszy - Nogieć, Joanna (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
We współczesnym świecie marka ma coraz większe znaczenie. Pozwala na pozycjonowanie produktów, wyróżnianie ich w świadomości odbiorcy pośród innych konkurencyjnych ofert, ale także niesie ze sobą pewne wartości. Atrybuty marki różnie są postrzegane przez różne grupy osób, które mają styczność z produktem lub usługą. W przypadku usług marka ma szczególe znaczenie, jest swego rodzaju gwarantem jakości. W przypadku usług edukacyjnych niezwykle istotne jest poznanie atrybutów marki oraz ich rozumienia przez klientów, dostawców, partnerów, czyli interesariuszy. Celem artykułu jest zaprezentowanie opinii dotyczących atrybutów marki Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Badania przedstawiają opinie czterech grup interesariuszy uczelni: studentów i słuchaczy, absolwentów, pracodawców oraz pracowników uczelni.(abstrakt oryginalny)