Realizacja projektów w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego w polskich gminach - prezentacja wyników badań - Chądzyński, Jacek (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Artykuł prezentuje wybrane wyniki badań przeprowadzonych w ramach projektu badawczego "Władza lokalna między państwem, społeczeństwem a rynkiem: współpraca i konkurencja", przygotowanego i realizowanego przez pracowników Katedry Gospodarki Samorządu Terytorialnego Uniwersytetu Łódzkiego. Analizie poddano odpowiedzi na temat podejmowania przez badane gminy współpracy z podmiotami sektora prywatnego w formule partnerstwa publiczno-prywatnego. Pytania dotyczyły realizowanych projektów oraz podstawowych barier uniemożliwiających lub tylko utrudniających tego typu współpracę.(abstrakt oryginalny)