Wpływ doradztwa rolniczego na rozwój obszarów wiejskich wschodniego Mazowsza - Niewęgłowski, Marek (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2011)
W opracowaniu omówiono rolę ośrodków doradztwa rolniczego w aspekcie promocji rozwoju obszarów wiejskich. Szczególną uwagę zwrócono na pracę tych ośrodków oraz zadania wykonywane na rzecz funkcjonujących gospodarstw rolnych. Przedstawiono działania Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego (MODR) w Warszawie Oddział w Siedlcach w zakresie rozwoju obszarów wiejskich - realizowane na terenie wschodniej części województwa mazowieckiego. (abstrakt oryginalny)