Wizerunek przestrzeni ważnym instrumentem współczesnej polityki przestrzennej miast na przykładzie miasta Szczecina - Szaja, Marta (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2010)
W artykule zaprezentowano główny powód, dla którego w miastach prowadzona jest polityka przestrzenna. Szczegółowo opisano jeden z instrumentów polityki przestrzennej wizerunek przestrzeni. Ponadto ukazano znaczenie wizerunku dla dalszego rozwoju miast. Przedstawiono także metody kreowania pozytywnego wizerunku jednostki terytorialnej. (abstrakt oryginalny)