Wpływ stanu infrastruktury technicznej na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw w regionach - Marcysiak, Adam; Marcysiak, Agata; Rak, Anna Maria (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2010)
Celem opracowania jest próba przedstawienia infrastruktury jako determinanty rozwoju przedsiębiorczości w regionach. Analiza zarówno wybranych elementów infrastruktury, jak i liczebności podmiotów gospodarczych w województwie mazowieckim i lubelskim została przeprowadzona w podziale na poszczególne podregiony i powiaty. (abstrakt oryginalny)