Czynniki determinujące ceny monet kolekcjonerskich w Polsce - Borowski, Krzysztof; Chałupczak, Katarzyna (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2010)
W artykule przedstawiono zależność cen na wtórnym rynku monet kolekcjonerskich uwarunkowaną ceną kruszcu, z jakiego moneta została wykonana, wielkością emisji oraz serią, do której przynależy moneta. (abstrakt oryginalny)