Kapitał intelektualny - przyszłość zarządzania przedsiębiorstwem - Fazlagić, Amir; Kurowski, Wojciech (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1999)
Opracowanie ukazuje w nowym świetle problem zarządzania finansami przedsiębiorstwa w końcu XX wieku. Gospodarka postindustrialna, w której wartości niematerialne są podstawą istnienia przedsiębiorstw, narzuca konieczność przedefiniowania metodyki analizy i wyceny ich majątku.(abstrakt oryginalny)