Źródła finansowania wybranych przedsiębiorstw sektora piwowarskiego w latach 1994-1997 - Niedzielski, Witold; Polaczek, Robert (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1999)
Artykuł zawiera rozważania teoretyczne na temat struktury kapitału oraz jego analizę w pięciu przedsiębiorstwach sektora piwowarskiego, funkcjonujących w Polsce w latach 1994-1997. [...] Na podstawie przeprowadzonej analizy stwierdzono, że w badanym okresie malał udział zobowiązań długoterminowych w kapitale łącznym na rzecz wzrostu udziału kapitałów własnych.(abstrakt oryginalny)