Zamiany w polskim handlu zagranicznym w okresie transformacji gospodarki narodowej w latach 1989-1992 - Karpiński, Józef (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1996)
Przedstawiono zmiany w sferze regulacji handlu zagranicznego, analizę statystyczną procesów realnych w polskim handlu zagranicznym i ocenę zmian które zaszły w latach 1989-1992.