Szczecin jako problematyczna lokalizacja na mapie powierzchni magazynowych w Polsce - Dembińska, Izabela (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2013)
W artykule podjęto problematykę zróżnicowania regionalnego rynku powierzchni magazynowych w Polsce. W szczególności uwagę skupiono na obszarze, który w zestawieniach regionów rynku powierzchni magazynowych jest określany jako "Szczecin". Zauważono, że rynek szczeciński rozwija się zbyt wolno w porównaniu z innymi regionami w Polsce. Wskazano elementy potencjału logistycznego tego regionu oraz czynniki, które doprowadzają do swoistego wykluczenia logistycznego. Podjęto próbę zastanowienia się nad tym, co należy zrobić, by wzmocnić pozycję Szczecina na rynku powierzchni magazynowych w Polsce.(abstrakt oryginalny)