Marketing partnerski jako źródło przewagi konkurencyjnej współczesnej uczelni - Hall, Hanna (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Celem artykułu jest zaprezentowanie wybranych aspektów procesu adaptacji marketingu relacji w szkołach wyższych, ze szczególnym uwzględnieniem wynikających z niego korzyści, problemów, wskazanych i podejmowanych w praktyce działań. Szczególną uwagę zwrócono na jedną z płaszczyzn relacji uczelni z najważniejszą grupą jej klientów - ze studentami. W artykule wykorzystano krajowe i zagraniczne źródła wtórne oraz wyniki badań autorki związane z wymienionym obszarem relacji.(abstrakt oryginalny)