Sztuka marketingu. Wykorzystanie instalacji artystycznych do wzmocnienia wizerunku marki - Ross, Douglas K.; Allen, Christine R. (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2012)
Zmiana nastawienia wobec wizerunku marki jest jednym z najtrudniejszych zadań do wykonania w marketingu. W niniejszym artykule opisano, jak Franklin University poradził sobie z tym wyzwaniem, stosując kampanię dr. Douga Rossa pod nazwą "Twarze Franklina". W celu osiągnięcia założonych celów wykorzystano unikatowe podejście, w którym stworzono swego rodzaju dzieła sztuki w postaci różnego typu instalacji umieszczonych na terenie uczelni jako główne medium komunikacji. Rezultaty jasno obrazują sukces kampanii i wzmocniony wizerunek marki Franklin University.(abstrakt oryginalny)