Kierunki rozwoju województwa dolnośląskiego w dziedzinie innowacyjności według zaktualizowanej strategii innowacji na lata 2011-2020 - Derlukiewicz, Niki (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2011)
W artykule przedstawiono zaktualizowaną regionalną strategię innowacji dla województwa dolnośląskiego, przyjętą przez władze regionu w 2011 r. Scharakteryzowano cele i misję Regionalnej strategii innowacji dla województwa dolnośląskiego na lata 2011-2020 oraz wskazano kierunki rozwoju Dolnego Śląska w dziedzinie innowacji na najbliższe 10 lat. Ponadto w opracowaniu zaprezentowano system wdrażania tego dokumentu. (abstrakt oryginalny)