Zróżnicowanie wskaźnika przedsiębiorczości w gminach powiatu siedleckiego - Kałuża, Halina (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2011)
W artykule zaprezentowano - na podstawie badań - tendencje rozwojowe lektora MSP w latach 2004 i 2010 w powiecie siedleckim. Przedstawiono również próbę oceny poziomu przedsiębiorczości oraz ustalono ranking gmin powiatu siedleckiego. Do analizy wykorzystano wskaźnik przedsiębiorczości. Został on wyrażony liczbą zarejestrowanych podmiotów gospodarczych w przeliczeniu na 1000 mieszkańców w wieku produkcyjnym.(abstrakt oryginalny)