Ekonomia feministyczna wobec współczesnego kryzysu ekonomicznego - Wawrowski, Łukasz (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2011)
Celem opracowania jest przybliżenie zagadnienia ekonomii feministycznej, które z tak dużym trudem podejmują kręgi naukowe w Polsce. Jest ono niedoceniane przez naukowców, choć można je uznać za jeden z kluczowych problemów badawczych dzisiejszej ekonomii i wykorzystać do badań nad współczesnym kryzysem ekonomicznym.(abstrakt oryginalny)