Informacja jako czynnik wzrostu dochodowości w rolnictwie - Szarek, Stanisław; Kałuża, Halina; Cep, Urszula (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 2010)
Zbadano związki pomiędzy dochodowością gospodarstw rolnych a wskaźnikiem nasycenia gospodarstwa informacją (WNI). Stwierdzono, że wskaźnik ten ma istotny wpływ na poziom dochodowości. Oznacza to, że posiadanie informacji wpływa dodatnio na dochodowość gospodarstwa.(abstrakt oryginalny)