Cele działania przedsiębiorstw i sposoby ich realizacji w świetle wyników badania ankietowego - Kozłowska-Grzybek, Anna (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu, 1999)
Artykuł zawiera omówienie wyników badania ankietowego, dotyczącego celów działania przedsiębiorstwa oraz sposobów ich realizacji. Badanie przeprowadzono w roku 1996 w polskich przedsiębiorstwach, należących do grupy największych eksporterów.(abstrakt oryginalny)