Data publikacji : 2017-10-30

Międzynarodowa kooperacja jako metoda na podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstw

Alla O. Kasych



Abstrakt

W artykule przedstawiono analizę podejścia teoretycznego do znaczenia międzynarodowej współpracy przedsiębiorstw. Etapy, takie jak: sprzedaż, produkcja i badania naukowe, zostały wykorzystane do określenia charakterystycznych cech głównych form współpracy międzynarodowej przedsiębiorstwa. Aby wdrożyć teoretyczne pozycje międzynarodowej współpracy przedsiębiorstwa w zakresie praktyk zarządzania, zaproponowano uwzględnienie takich czynników, jak: globalne otoczenie makroekonomiczne, zwiększona konkurencja, rosnąca złożoność wymagań klientów. Podkreślono także warunki konieczne do współpracy międzynarodowej.(abstrakt oryginalny)

Słowa kluczowe:

Współpraca międzynarodowa, Konkurencyjność



Szczegóły

Bibliografia

Statystyki

Autorzy

Pobierz pliki

PDF

Zasady cytowania

Kasych, A. O. (2017). Międzynarodowa kooperacja jako metoda na podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstw. Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Bankowej W Poznaniu, 76(5). Pobrano z https://journals.wsb.poznan.pl/index.php/znwsb/article/view/798

Wskaźniki altmetryczne


Cited by / Share



Wydawca
Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
ul. Powstańców Wielkopolskich 5
61-895 Poznań
e-mail: journals@poznan.merito.pl
Uczelnia
Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu / WSB Merito University
ul. Powstańców Wielkopolskich 5
61-895 Poznań

O platformie:
Copyright 2022 by Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu / WSB Merito University
OJS Support and Customization by LIBCOM
Platform & Workfow by OJS/PKP